17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Špenátová polévka Pepka námořníka

Název Množství a jednotka
mražený špenát 500 g
uzené maso 200 g
cibule 1 ks
brambory 1 ks
sladká smetana 300 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené maso a orestujeme. přidáme mražený špenát, na kostičky nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu, prohřejeme a nakonec přidáme utřený česnek. Pokud je potřeba, zředíme troškou mléka. Dochutíme solí a pepřem.


 


RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...